Eén van de oprichters van NLGreenlabel, Lodewijk Hoekstrais onlangs gestart met de actie “Code rood voor de natuur”. Aanleiding was de grote geconstateerde afname aan biodiversiteit in de laatste 27 jaar. Uit een recent Duits onderzoek blijkt dat er een afname is van de insectenpopulatie van 75%, nieuws dat ook in Nederland en in Groot-Brittannië voor veel onrust zorgt. Zijn oproep om het Binnenhof te vergroenen, krijgt landelijk veel bijval. Diverse natuurorganisaties, waaronder De Vlinderstichting, LandschappenNL, het Wereld Natuur Fonds, en diverse andere partijen zoals Naturalis, erkennen de noodzaak om de oorzaken van de achteruitgang van biodiversiteit aan te pakken.
Afgelopen week overhandigden ambassadeurs voor een groener Nederland Lodewijk Hoekstra en Hank Bartelink van LandschappenNL de petitie met ruim 22.500 handtekeningen aan Kamerleden van bijna alle politieke partijen om aandacht te vragen voor de achteruitgang van biodiversiteit in Nederland.

D66- Kamerlid Tjeerd de Groot, die de petitie in ontvangst nam, ondersteunde de oproep van harte: “Vandaag luiden de natuurbeschermingsorganisaties de noodklok voor de afname van biodiversiteit en natuur. En terecht! Samen met Christen Unie en GroenLinks gaat D66 een hoorzitting organiseren waar ook topwetenschappers voor zijn uitgenodigd. De 200 miljoen die naar het provinciefonds gaat, zal ook bestemd moeten worden voor natuur.”

We hopen van harte dat de politiek stappen gaat zetten om de biodiversiteit te beschermen en te stimuleren en hopen zelf -op iets kleinere schaal- een steentje te kunnen bijdragen door scholen te helpen bij de realisatie van écht groene, natuurlijke schoolomgevingen. Goed voor team, kind, dier én natuur.