Op de daken van het Erasmus MC zijn eind november 35 fruitbomen geplaatst.
De bomen zijn onderdeel van de daktuinen van het ziekenhuis.

Met een hijskraam werden de appel- en perenbomen geplaatst in de kuilen. Het plan om een daktuin op het ziekenhuis te maken stamt al uit 2006. De daktuinen zijn bedoeld voor patiënten en bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. Mensen die er langere tijd verblijven, zoals mensen die wachten op een harttransplantatie, krijgen de mogelijkheid om ‘even naar buiten’ te kunnen. Straks kunnen verpleegkundigen de patiënten met bed en al naar buiten rijden. Hier is een stukje natuur midden in de stad op een ziekenhuis. Straks hoeven de patiënten niet meer naar het park bij de Kunsthal te gaan. Deze daktuin is een goed alternatief. En met een prachtige uitzicht over Rotterdam.

Naar verwachting worden de daktuinen in mei 2018 officieel geopend.

Kijk voor meer informatie over de daktuinen ook op https://www.erasmusmctuin.nl/