Het ontwerp  heet ‘millie arbres’ en won de prestigieuze architectuurwedstrijd ‘Réinventer Paris’in zijn categorie. Die naam zegt alles: een bos met 1.000 bomen zal het indrukwekkende bouwsel sieren.

 

De oplevering wordt verwacht in 2022.
Doel van het architecturale concours ‘Reinventer Paris’: een twintigtal Parijse sites ‘heruitvinden’ en hen model maken voor het groene Parijs van de toekomst. Een van de meest monumentale en indrukwekkende ontwerpen was de ‘Mille arbres’, een gebouw dat op de Boulevard Pershing moet komen, vlakbij de Périferique en niet zo heel ver van de Arc de Triomphe.
Het Japans-Franse architectenduo Sou Fujimoto en Manal Rachdi haalde het met ‘Mille arbres’ van 16 andere inzendingen voor die site. Het gebouw, een soort langgerekte, omgekeerde piramide, omvat 127 appartementen/woongelegenheden, meer dan 27.000 m² kantoorruimte, een viersterrenhotel met 250 kamers, een ultramoderne parkeergarage voor auto’s en bussen en een groot speelplein voor kinderen. Het hele complex zal vol bomen komen te staan. Die bomen moeten helpen om de vervuilende CO2 uit de Parijse lucht te halen. Bovendien is het de bedoeling dat het gebouw een nogal ondergewaardeerd stukje Parijs terug in de kijker zet. Tegen 2022 zou ‘Mille arbres’ er moeten staan.

Kun je niet zo lang wacht en alvast rondlopen in ‘Milles arbres’? Dat kan al virtueel, via ondersstaande video: