Kansrijke Wijken
Het programma Kansrijke Wijken richt zich op de gezinsvriendelijkheid van negen stadswijken. Vanuit dit programma is in 2016 en 2017 subsidie verleend voor de vergroening van meerdere schoolpleinen. Tot nu toe zijn de schoolpleinen van basisschool De Fontein (Oude Noorden), De Schalm (Katendrecht) en de Globetrotter (Katendrecht) vergroend. zullen er begin 2018 nog een aantal scholen een groen schoolplein krijgen, waaronder de Kleine Wereld in Kralingen-West.
Vanuit dit zelfde programma was er al in 2016 en 2017 subsidie verleend voor de vergroening van meerdere schoolpleinen. Tot nu toe zijn de schoolpleinen van basisschool De Fontijn (Oude Noorden), De Schalm (Katendrecht) en de Globetrotter (Katendrecht) vergroend.
Twaalf groene schoolpleinen in Rotterdam
In het verleden richtte Rotterdam met financiële bijdrage van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (programma Groen en de Stad) twaalf schoolpleinen groen in. Rotterdamse kinderen in met name Charlois, Delfshaven, Feijenoord en Noord kunnen tijdens schooluren, maar vaak ook daarbuiten, spelen, bewegen, ontdekken en leren op een groen schoolplein. Vanuit de theorie en met interessante voorbeelden uit de praktijk beschreven in elf thema’s onze bevindingen in een brochure. Hiermee willen ze andere steden enthousiasmeren voor dit project, zodat straks in heel Nederland schoolpleinen worden vergroend.

Via onderstaande link kun je de folder ‘Uw school een groen schoolplein’ downloaden.

https://www.rotterdam.nl/werken-leren/groene-schoolpleinen/Uw-school-een-groen-schoolplein.pdf

 

Bron: Gemeente Rotterdam