De nieuwe speeltuin aan het Van Limburg Stirumplantsoen in Zwijndrecht heeft het NL Greenlabel A in de wacht gesleept. Een bijzondere prestatie, want nog maar weinig speelplekken in Nederland behaalden eerder het label.

Maandag 29 januari wordt het certificaat door Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel (één van de oprichters van het NL Greenlabel en o.a. bekend als TV-tuinman van het programma Eigen Huis en Tuin) uitgereikt aan wethouders Robert Kreukniet (Spelen) en Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid).

Het is belangrijk dat kinderen met plezier kunnen spelen op een plek die uitdaagt tot bewegen, creativiteit en ontmoeten. Ieder jaar knapt de gemeente Zwijndrecht, samen met de kinderen en volwassenen uit de buurt, speelplekken op. Zo is in 2017 ook in samenspraak met buurtbewoners de speelplek aan het Van Limburg Stirumplantsoen in Zwijndrecht opgeknapt. Het thema ‘duurzaamheid’ speelde een belangrijke rol bij het ontwerp en de aanleg van de speelplek. De speeltuin is toekomstbestendig en bestaat uit duurzame materialen. De natuur wordt maximaal benut en er is veel groen. Ook zijn veel materialen uit de oude speeltuin hergebruikt. Dit heeft geresulteerd in een gezonde plek voor kinderen waar het heerlijk buiten spelen is! De speelplek werd volledig ontworpen en aangelegd volgens de richtlijnen van NL Greenlabel.

Eind 2017 heeft NL Greenlabel de nieuwe speelplek aan het Van Limburg Stirumplantsoen beoordeeld op hun richtlijnen. De speeltuin voldoet aan alle eisen; het is een gezonde en duurzame plek waar mens en natuur in balans zijn. Dit heeft geresulteerd in het behalen van een NL Greenlabel A.

NL Greenlabel heeft tot doel het creëren van een gezonde en duurzame leefomgeving waarbij mens en natuur in balans zijn. Het gebruik van duurzame producten en materialen staat hierbij centraal.

Dionysios Sofronas van hoveniersbedrijf Aardoom maakte een 3D-ontwerp voor de natuurlijk-spelen-plek en verzorgde de uitvoering. Johan van Putten van Beheer in Ontwikkeling (BiO) heeft als partner van NL Greenlabel de gemeente begeleid bij het opstellen van de uitvraag, het beoordelen van de inschrijvingen en bij de uitvoering.

Bron: www.nlgreenlabel.nl