Gezond met Groen

Mensen met een Groene woonomgeving voelen zich niet alleen gezonder, ze zijn gezonder. Ze bezoeken minder vaak de huisarts voor depressie, diabetes en duizeligheid. Dit blijkt uit diverse onderzoeken.

Onbewust doen bomen en planten veel positiefs voor ons. Zo zijn mensen die in een Groene woonomgeving wonen gezonder en minder gestresst. Een Groene woonomgeving nodigt uit tot bewegen. Mensen gaan eerder wandelen, hardlopen of fietsen. Bewegen in het Groen is dan ook een goed middel in de strijd tegen Obesitas.

Meer ziekenhuizen investeren in Groen

Steeds meer Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen investeren in een Groene omgeving in de verwachting dat patiënten daar niet alleen prettiger vertoeven maar ook sneller herstellen. Al in 1984 toonde Roger Ulrich aan dat galblaaspatiënten die na hun operatie een kamer kregen met uitzicht op bomen minder krachtige pijnstillers nodig hadden dan patiënten die kwamen te liggen in een kamer met uitzicht op een stenen muur. Bovendien was het postoperatieve verblijf van patiënten met uitzicht
op Groen iets korter en deden zich minder complicaties (hardnekkige hoofdpijn, misselijkheid) voor. Groen bevordert het herstel van patiënten, dat betekent minder kosten voor ligdagen en medicatie.

Laatste Tweets

Facebook - Groeien met groen Twitter - Groeien met groen