Groeien met Groen nu ook online met eigen website en op Facebook!

Groeien met Groen, het platform om de meerwaarde van groen in onze leefomgeving onder de aandacht te brengen, is nu online met een eigen website en op Facebook en Twitter!
Met Groeien met Groen willen wij u deelgenoot maken van de informatie die recentelijke onderzoeken hebben opgeleverd over het gebruik van groen in uw directe omgeving. Zowel in uw privé- als in uw zakelijke omgeving. Wij hopen u dan ook te inspireren om groen nog meer te betrekken bij uw dagelijkse leven.

Investeren in Groen levert maatschappelijke en zakelijke baten op

Onderzoeksinstituten worden gestimuleerd om de invloed van Groen op verschilende kanten van ons leven te onderzoeken. Wat betekent de aanwezigheid of juist het ontbreken van Groen voor onze gezondheid? Recent onderzoek heeft de mogelijkheden aangetoond om de fijnstofproblematiek met Groen te lijf te gaan. Natuurlijk blijft een aanpak bij de bron het belangrijkste, maar in het kader van een interim-strategie zou de inzet van Groen zeer kunnen helpen. Opeens blijkt dat investeren in Groen niet alleen geld kost, maar zelfs grote maatschappelijke baten kan opleveren. Het ziekteverzuim in bedrijven loopt terug, het herstel na ziekte gaat sneller, plezier tijdens het werk neemt toe en daarmee de arbeidsproductiviteit van een bedrijf of organisatie.

 

Uitgegeven: 9 november 2012

Laatste Tweets

Nieuws

 • 26 januari 2013

  “Moord op de honingbij” actuele documentaire – Zembla

  Actuele documentaire In maart 2011 liet Zembla in ‘Moord op de honingbij’ zien dat het gebruik van bepaalde insecticiden …

  Lees verder
  23 januari 2013

  Mens centraal in zijn omgeving! nieuwe kijk op inrichten openbare ruimte.

  Het is tijd voor een nieuwe manier van ontwerpen van onze omgeving. Uitgangspunt daarbij is een prettige sfeer voor …

  Lees verder
  28 december 2012

  Onze grond is waardevol!

  Bekijk dit filmpje eens dat gaat over de waarde van onze bodem, onze grond.

  Lees verder
 • 10 november 2012

  Buiten spelen! kinderen in Rotterdam op wormensafari.

  Honderdvijftig kinderen van basisschool de Bijberg hebben vrijdagmiddag in het Rotterdamse Vroesenpark een poging gedaan om het eerste Nederlandse …

  Lees verder
Deel via Facebook Deel via Twitter